Інтелект-форум-2023 в Одесі

Захід об’єднає науковців і літературознавців, мистецтвознавців, ілюстраторів книги

“Єдність, стійкість, перемога” – під таким гаслом в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться Інтелект-форум-2023.  Захід об’єднає творчих, креативних та життєрадісних людей. Будуть представлені новинки близько 100 видавництв. У рамках форму відбудуться ХХІІІ Всеукраїнська виставка-форум “Українська книга на Одещині” та IV ОдесаБібліоСаміт – Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю.  

Найстаріша публічна бібліотека Одещини організує також автограф-сесії відомих авторів. На шанувальників книг чекають вечірні перфоманси та камерні концерти, а також –  мистецький ярмарок, дефіле “Непереможні діти”, мистецький вернісаж художників з Києва та Одеси. Родзинка заходу – виїзне свято української книги у селищі Авангард 10 червня 2023 року. Там відбудеться урочисте відкриття, концерт, ярмарок, екскурсія містечком. Все спрямоване на підтримку ЗСУ. Захід відбудеться 9-11 червня 2023 року. 


“Метою Всеукраїнської виставки-форуму "Українська книга на Одещині" є сприяння відродженню і розвитку культури в Україні, утвердженню національної ідентичності українського народу та популяризації державної мови, що набуває особливо важливого значення під час війни”, йдеться в повідомленні. 


Раніше “Коментарі” писали, що на п’ять тисяч зменшилась кількість дітей, які зареєструвалися на проходження Незалежного зовнішнього оцінювання на Одещині. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Анатолій Анісімов, директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. Втім, загальна кількість випускників цьогоріч не змінилась. Такі показники пов’язані з тим, що в Одесі наразі навчається багато дітей з інших регіонів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися