Відбувся концерт Одеської опери в Естонії: подробиці

На запрошення художнього керівника «Літньої опери Вільянді» Юрі Лейтена, під керівництвом заслуженого артиста України Ігоря Чернецького

На Співочому полі Вільянді в Естонії відбувся гала-концерт Одеської опери “Suveooper 4.0.” Окрасою “заходу стали арії з першої української опери “Запорожець за Дунаєм” Семена Гулака-Артемовського, “Назар Стодоля” Костянтина Данькевича та українська народна музика. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики. 

"Гала-концерт відбувся на запрошення художнього керівника “Літньої опери Вільянді” Юрі Лейтена, під керівництвом заслуженого артиста України Ігоря Чернецького. У програмі концерту прозвучали найпопулярніші арії опер “Кармен” та “Шукачі перлів” Ж. Бізе, “Севільський цирульник” Дж. Россіні, “Дон Жуан” В. А. Моцарта та інші", - йдеться у повідомленні.

За словами Юрі Лейтена, художнього керівника Літньої опери Вільянді, у планах на майбутнє — запросити до Естонії весь Одеський оперний театр та продовжити більш тісно співпрацювати з Україною.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Фільмом-відкриття 14-го Одеського міжнародного фестивалю стане українська стрічка “Довбуш” режисера Олеся Саніна. Про це повідомили у пресслужбі ОМКФ. Зазначимо, що вперше за всю історію Одеського фестивалю фільмом-відкриттям стане український фільм.

Нагадаємо також, що Одеський національний університет імені І.І.Мечникова увійшов до престижного рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings 2024. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України. Загалом 11 університетів України потрапили до QS World University Rankings 2024. У 2023 році в оцінюванні ЗВО з'явилися три нові показники: - сталість; - результати працевлаштування; - міжнародна дослідницька мережа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися