Відкрився фестиваль мистецтв “Оксамитовий сезон в Одеській опері”

Фестиваль відкриється оперою за мотивами творчої спадщини Тараса Шевченка “Катерина”

Сьогодні відзначається одне із найголовніших свят країни — День Незалежності України. І саме в цей день в Одесі відкривається восьмий фестиваль мистецтв "Оксамитовий сезон в Одеській опері".

Про це повідомляє Одеська опера.

Відкриваючи фестиваль, Одеська опера представляє сучасну оперу Олександра Родіна "Катерина", яка творчо відтворює спадщину Тараса Шевченка. Відображаючи сучасне тлумачення, ця творча постановка в Одеській опері є важливим символом протесту та пам'яті про важку ціну, яку ми сплачуємо за свою незалежність.

Репертуар “Оксамитового сезону” в Одеській опері:

  • 1.09 — Трубадур. Джузеппе Верді. Опера на 4 дії (виконується з одним антрактом). Лібрето Сальваторе Каммарано за однойменною драмою Антоніо Гарсіа Гутьєрреса.  

  • 2.09 — Баядерка. Людвіг Мінкус. Балет на 3 дії. Присвята загиблому на фронті артисту балету театру Ростиславу Янчишену.  

  • 3.09 — Дюймовонька. Юрій Шевченко. Балет на дві дії. Лібрето Миколи Бровченка за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена  

  • 8.09 — Українська Одісея. Концерт Національного одеського філармонійного оркестру.  

  • 9.09 — Дон Кіхот. Людвиг Мінкус. Балет на 2 дії за мотивами однойменного роману Мігеля де Сервантеса.  

  • 10.09 — Богема. Джакомо Пуччіні. Опера на 4 дії, виконується з одним антрактом. Лібрето Луїджі Ілліка та Джузеппе Джакози. По книзі Мюрже "Сцени богемного життя".  

  • 15.09 — Жизель. Адольф Шарль Адан. Балет на 2 дії. Лібрето Теофіла Готьє, Жюля-Анрі Вернуа де Сен-Жоржа, Жана Коралі.   

  • 16.09 — Мадам Баттерфляй. Джакомо Пуччіні. Лібрето Луїджі Ілліки та Джузеппе Джакози за мотивами п’єси Давида Беласко та повісті Джона Лютера Лонга "Гейша".  

  • 22.09 — “Прийдешній геній. Ukraine Classic NEXT”. Гала-імпреза: обдаровані діти, молоді таланти, солісти та артисти Одеської опери у супроводі оркестру театру.  

  • 23.09 — Флорія Тоска. Джакомо Пуччіні. Опера виконується з двома антрактами. Лібрето Луїджі Ілліки та Джузеппе Джакози за однойменною драмою Віктор’єна Сарду.

Раніше “Коментарі” повідомляли, театральний сезон в Одеському театрі опери та балету закінчиться прем’єрою балету для дітей "Дюймовочка". У наступному сезоні в театрі продовжать проєкти, які запустилися у 2022 році.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися