В Одесі реставратори відновили старовинні двері: де саме

Двері не змінювались протягом 120 років з самого початку будівництва будинку

В Одесі відреставрували старовинні двері. Так, волонтери з проекту “Тисячі дверей” повідомили, що на вулиці Жуковського, 6 відновили черговий витвір дерев’яного мистецтва – двері у будинку Е. Вассерман.

Двері не змінювались протягом 120 років з самого початку будівництва будинку. Через свій вік двері були у дуже занедбаному стані, але волонтери повернули їм бувалу велич. Тепер вони знову стали окрасою внутрішньодворового флігеля житлового будинку. 

Особливу увагу дизайнери приділили до деталей: реставровані історичні ручки — не просто метал, вони — носії історії, які були дбайливо відновлені до їхньої первісної пишноти. 

“Зауважте, як майстерно виконана робота з відновлення кованих ѓрат і дерев’яних елементів, що підкреслюють унікальність та багату історію цього будинку. Зверніть увагу на ці вишукані латунні вставки, які немов золоті нитки вплетені в стулки дверей. Вони не лише надають шляхетного вигляду та охороняють підбори дверей від пошкодження, а й говорять про майстерність та високу якість реставраційних робіт. Нижня частина дверей прикрашена латунним порогом, що додає витонченості загальному вигляду вхідної групи”, - написали волонтери. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі майстри відреставрували під'їзні вхідні двері Тепера на Єлисаветинська 6. Цей витвір столярного мистецтва виконано з модрини 1903 року і тепер завдяки реставрації знову має первозданний вигляд. Про це повідомляє команда "Тисячі дверей Одеси".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ukrop.top

15 травня 2024, 17:09

Вітаю, -25% знижку читачам дарую: https://rivnevideo.com/ Зйомка, https://ukrop.top/ жалюзі день ніч, https://sem.rv.ua/ балкони під ключ, https://jaluzi.top/ ролети день-ніч https://rv.biz.ua, https://vorotar.top гаражні ворота, https://roletka.top захисні ролети, https://dvery.top міжкімнатні двері в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися