Мер Одеси зустрівся з керівником Українського культурного фонду

Для культурних діячів Одеси буде проведений тренінг щодо співпраці та процедури подання грантів

Міський голова Одеси Геннадій Труханов зустрівся із керівником Українського культурного фонду (УКФ) Владиславом Берковським. Наразі, після деякої перерви, УКФ відновлює свою співпрацю з регіонами.Про це повідомили в Одеській міській раді. 

“Зі зрозумілих причин наші плани співпраці були призупинені. Але, очевидно, що культура сьогодні, як ніколи  потребує підтримки. Тим більше, що через мистецтво ми показуємо та привертаємо увагу всього світу до того, що відбувається саме зараз в Україні”, - зазначив міський голова.

До того ж під час повномасштабного вторгнення інфраструктура Одеси зазнала значних ушкоджень, зокрема й об'єкти культурної спадщини, що  потребують окремої уваги.

Вже найближчим часом відбудеться всеукраїнський грантовий конкурс культурних проєктів. Як зазначив голова Українського культурного фонду, для культурних діячів Одеси буде проведений тренінг щодо співпраці та процедури подання грантів.  При відборі - основна перевага проєктам,  націленим на відбудову і на підтримку діяльності митців.

Нагадаємо, в Одесі створено мапу об’єктів культурної спадщини та історичних будівель у межах власності всесвітньої спадщини “Історичний центр Одеси”, пошкоджених від ракетних атак Росії. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Коментарі” писали, що Міжнародна рада з охорони пам'яток та історичних місць, на думку яких покладаються керівні органи ЮНЕСКО, наполягають на більшому розширенні меж “Історичного центру Одеси”, а саме – до меж Комплексної охоронної зони історичного центру, що визначена Історико-архітектурним опорним планом 2008 року та Генеральним планом Одеси 2015 року. Ця межа проходить по вулицях Старопортофранківській, Пантелеймонівській, Леонтовича та Лідерсівському бульвару.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися