В Одесі відкрилася унікальна виставка в стилі метафізики: подробиці

Експозиція триватиме до 5 лютого за адресою: Одеса, вул. Катерининська, 67

В Одесі 15 січня в артпросторі Універсального читального залу Централізованої бібліотечної системи відбулось відкриття першої персональної виставки Павла Бреттера - скульптора, CG художника, 3D modeler.  Про це повідомили в Одеській міській раді. 

“МоЯ метафора” - це назва незвичайної виставки скульптур та їхніх фотографій, що була представлена в стінах бібліотеки. Митець має свій неповторний стиль. У роботах використовує різноманітні матеріали, такі як бронза, гіпс, камінь, цемент, що викликало помітний резонанс у містян, друзів, колег, давніх і нових шанувальників митця.

У своїй творчості автор дотримується стилю метафізики. У галузі скульптури його діяльність спрямована на пошук архетипічних образів, які приходять до нас з глибин історії крізь століття. В якості засобу самовираження Павло Бреттер застосовує змішування стилів – взаємопроникнення і еклектику - з тим, щоб сформувати необхідний образ.

У роботах митця простежується смислове навантаження. Однак у скульптурах відчувається певна недомовленість, скульптор залишає глядачеві можливість самому довершити психологічний образ моделі та знаходить відгук у людських душах.

Під час презентації багато теплих вітальних слів митцю пролунало від відомого одеського скульптора Дмитра Запорожця - викладача Одеського художнього фахового коледжу ім. М.Б. Грекова.

Експозиція триватиме до 5 лютого за адресою: Одеса, вул. Катерининська, 67. Вхід - вільний.

Нагадаємо, що в Одеському національному художньому музеї відкрили фотовиставку “Сміливі нести світло”. Відомі українські фотографи розповідають про найскладнішу зиму за всю історію сучасної України: як жили українці під час масових відключень світла, налагоджували побут, продовжували працювати й допомагати один одному допоки енергетики відновлювали пошкоджену ворогом енергосистему. На виставці також презентували однойменну фотокнигу. Про це повідомили в Одеській ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися