"Чотири сторони України – чотири калини". Переселенці з гарячих точок висадили дерева

Люди поділилися своїми військовими історіями

У перший день війни Ольга Заверткіна разом із чоловіком та донькою покинула Херсонську область. Вони жили у селищі Олександрівка на кордоні з Миколаївською областю. Щодня її рідне селище продовжують обстрілювати російські війська. Розповідає: бачила, як люди ховалися у підвалі, як російський танк вів вогонь дитячим садком.

"Кажуть, що Миколаїв тримає оборону, а оборона тримається на нашому селі. Там немає вже практично нічого: ні будинків, ні шкіл, ні садочка", - розповідає Ольга.

Разом із своєю 5-річною донькою Адель жінка у Михайлівському сквері Одеси висадили калину. Рослина стала одним із символів українського опору російської агресії. На саджанець Адель причепила синьо-жовту стрічку.

"В Олександрівці згорів мій батьківський будинок. Будинок батьків чоловіка, здається, також. А у будинку, який ми будували, там жили "гості". Зараз не знаю, чи вони там", - поділилася переселенка з Херсонської області.

Подружжя Світлана та Сергій теж долучилися до висаджування кущів калини. Залишивши рідне місто Херсон, приїхали до Одеси до родичів. Наразі обоє залишилися безробітними.

"Ми з чоловіком працювали в Херсоні вдвох. Він приватний підприємець, займаємося бляшаними роботами. Я і він стоїмо біля верстата. Тому що ми не могли у Херсоні працювати, у нас робота зупинилася. Зараз готова в Одесі знайти якусь будь-яку роботу, але "Я розумію, якщо я протягом двох тижнів не знайду роботу, мені не буде на що жити", - повідомила Світлана Кузьменко.

Волонтери разом із переселенцями Херсонської та Донецької областей висадили 4 кущі калини, як символ єдності України.

"Чотири сторони України – чотири калини. Ми бачимо в цьому великий символізм. Ми хочемо, щоб символів країни стало якнайбільше. Ми цією акцією хотіли наголосити, що незалежно, з якої ти сторони країни, ти – українець і ти її частина – частина країни - підсумувала волонтер Сабіна Нікітенко.

Після висадки кущів волонтери підготували пікнік із солодощами, де переселенці змогли поспілкуватися між собою та поділитись своїми історіями з життя під час війни.

Надалі організатори акції мають намір розповісти більше про історії переселенців. Наразі одесити збирають інформацію, щоб потім про долю українців дізнався весь світ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися