Одесит наловив креветок на кілька сотень тисяч: яке покарання понесе браконьєр

Незаконний улов передали

Поліцейські викрили одесита у браконьєрстві на водоймі в Тилігульському регіональному ландшафтному парку. Він завдав державі збитків більш ніж  на 300 тис. грн. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Під час патрулювання поліцейські викрили зловмисника на каналі між Тилігульським лиманом та Чорним морем, коли він з берега здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – драгою (сіткою). Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушника знаряддя лову, понад 120 одиниць риби калкан та 330 креветок. Незаконний улов передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, рибалка завдав державі збитків на суму майже 330 тис. грн.

Йому загрожує покарання штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Поліцейські закликають громадян дотримуватись встановлених правил рибальства та нагадують, що з 1 квітня 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Нагадаємо, на Одещині рибалка незаконно наловив креветок на понад 5 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися