Масований обстріл України: чим РФ атакувала Одещину

Загалом по Україні було запущено 58 повітряних цілей

У ніч на 7 червня російські війська здійснили масштабну атаку на об'єкти критичної інфраструктури України. Атака здійснювалася за допомогою стратегічної авіації та безпілотників. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Атака російської авіації та дронів

Для удару по українських територіях РФ використала стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які діяли з повітряного простору Саратовської області. Крім того, на об'єкти України було запущено безпілотні літальні апарати типу "Shahed-131/136" з районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ та з окупованого мису Чауда в Криму.

Масштаби удару

Загалом під час нічного нападу було випущено 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 53 ударних дрони "Shahed-131/136".

Оборона України

Українські Сили оборони активно відбивали цю масштабну повітряну атаку. У боротьбі проти ворожих засобів були задіяні мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил України.

Результати протиповітряної оборони

Завдяки злагодженим діям оборонців, було збито 48 ударних безпілотників та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555. Атаки вдалося відбити в різних областях України, зокрема в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій.

На півдні України було знищено 13 ударних дронів:

  • На Одещині — 7.

  • На Херсонщині — 3.

  • На Миколаївщині — 2.

  • На Кіровоградщині — 1.

Нагадаємо, в ніч на 1 травня ворог завдав черговий удар по Одесі балістичними ракетами з тимчасово окупованого Криму. Ця атака призвела до руйнування адміністративних та житлових будівель, а також медичних та навчальних закладів. Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені. Постраждалим надається вся необхідна медична допомога.

Джерело: https://t.me/kpszsu/15187

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися