В Одесі планують покращити мобільний зв’язок під час відключень світла: як саме

В Одесі обговорили створення додаткових місць для базових станцій мобільного зв’язку

В Одесі відбулася зустріч з керівниками регіональних підрозділів мобільних операторів та представниками комунальних підприємств міста. Основною темою обговорення стало функціонування електронних комунікаційних мереж (мобільного зв’язку) в умовах можливих відключень електропостачання, а також перспективи розширення мережі для впровадження нових стандартів зв’язку.

На зустрічі було проведено аналіз об'єктів інфраструктури, які можна використовувати для розміщення нових базових станцій. Також обговорювалася наявність та ефективність систем резервного живлення, здатних підтримувати роботу мереж під час відключень електроенергії, та можливість інтеграції нових технологічних рішень.

В результаті обговорення, учасники розробили план спільних дій щодо створення додаткових місць для базових станцій. Це допоможе забезпечити стабільний мобільний зв'язок у всіх районах міста, включаючи густонаселені та віддалені території.

У сучасному світі мобільний зв'язок – це не просто дзвінки та повідомлення. Це доступ до інформації, безпека, зв'язок із близькими в надзвичайних ситуаціях. Забезпечення стабільного зв’язку є критично важливим, особливо під час війни. Ми вдячні операторам мобільного зв’язку та представникам комунальних підприємств міста  за їхню готовність до співпраці та швидкі дії. Спільними зусиллями ми зможемо створити надійну систему комунікацій, – зазначив заступник голови Одеської ОДА Сергій Кропива.

Нагадаємо, через обстріли ворогом енергетичної інфраструктури можливі знеструмлення. Щоб залишатися на зв’язку в таких умовах, скористайтеся простими порадами, опублікованими на офіційній сторінці  Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися