В Одесі офіційно відкрили перший пляж: де можна відпочивати та які заборони діють

Відпочивати на одеському узбережжі вже можна, втім, діють певні обмеження

В Одесі офіційно стартував літній сезон. В місті відкрили до відвідування один з пляжів. Він пройшов всі необхідні перевірки й відтепер там можна плавати та засмагати. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.   

Доступ до моря: нові правила і безпека

Було підписано важливий спільний наказ між Одеською владою та Командувачем оперативним стратегічним угрупованням військ "Одеса", який дозволяє людям знову відвідувати узбережжя. Пляж "Калетон" став першим, що відкрили для відвідувачів.

Відтепер мешканці та гості міста можуть відпочивати на пляжі, проте відкриття нових зон буде залежати від проходження детальних перевірок безпеки. Загалом планується відкрити близько 20 пляжів в Одесі та околицях, а також одну лагуну в Ізмаїльському районі.

Обмеження та заборони

Хоча доступ до моря знову дозволений, слід пам'ятати про важливі правила, яких потрібно дотримуватися:

  • Заборона на перебування на пляжі під час повітряної тривоги: У випадку оголошення тривоги всі відвідувачі повинні негайно залишити пляж.

  • Підозрілі предмети: Якщо виявлено небезпечні або підозрілі предмети, необхідно негайно повідомити про це відповідним службам і покинути зону відпочинку.

  • Погодні умови: Під час шторму, коли хвилі досягають 2 балів і більше, перебування на пляжі також заборонено.

Ці заходи спрямовані на те, щоб забезпечити максимальну безпеку відпочиваючих під час їхнього перебування на узбережжі.

Нагадаємо, відбулась спільна нарада міського голови Геннадія Труханова, очільника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера та представників місцевого бізнесу обговорили низку питань, спрямованих на підтримку підприємництва та розвиток туристичного сезону. Однією з ключових тем була зміна часу продажу алкогольних напоїв. За новими угодами, продаж буде продовжено на одну годину до 23:00. Відповідне розпорядження від голови обласної військової адміністрації вже є. 

Джерело: https://t.me/odeskaODA/5439


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися