Вступна кампанія 2024: як одеським абітурієнтам розрахувати свій конкурсний бал

Вступна кампанія складається з кількох етапів, кожен з яких має визначені строки. Зокрема строки прийому документів, проведення конкурсів, вступних іспитів, співбесід, конкурсного відбору, формування рейтингових списків та зарахування

Для абітурієнтів, які готуються до вступу, доступний онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного балу на офіційному сайті вступної кампанії. Покрокову інструкцію, як ним користуватися опублікували на сайті Одеської міської ради. 

Розрахунок конкурсного балу онлайн

  1. Заповніть поля з результатами вступних випробувань. Введіть бали НМТ/ЗНО та відповідні коефіцієнти для обраної спеціальності. Переглянути коефіцієнти можна в додатку 7 до Порядку прийому. Для НМТ/ЗНО всіх років діють коефіцієнти 2024 року.

  2. Якщо вступ передбачає творчий конкурс, додатково заповніть поле "Вступне випробування 5" з відповідним коефіцієнтом із додатка 7.

  3. Для вступників на напрями аграрних наук, економіки та управління на основі НРК5, які складали або реєструвалися на БЄФВВ, заповніть поле "Вступне випробування 6" із ваговим коефіцієнтом 1.

  4. Вкажіть додаткові бали (якщо такі є):

    • Від 0 до 10 балів за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів ЗВО для вступу на спеціальності, які мають особливу підтримку (додаток 6).

    • 10 балів для призерів та переможців чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (включаючи школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України з олімпійських видів спорту, під час вступу на спеціальності "Середня освіта (Фізична культура)" та "Фізична культура і спорт".

  5. Змініть значення коефіцієнтів (якщо потрібно):

    • Регіональний коефіцієнт — для обраних ЗВО у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях (1,07), або у Дніпропетровській, Полтавській областях та Бучанському районі Київської області (1,04).

    • Галузевий коефіцієнт — 1,02, якщо подаєте заяви з пріоритетами 1 та 2 на спеціальності, які мають особливу підтримку (додаток 6 до Порядку прийому).

  6. Натисніть "Розрахувати". Калькулятор автоматично видасть ваш підсумковий конкурсний бал.

Нагадаємо, онлайн-школа SchoolToGo запускає новий курс "Твоя майбутня професія", спрямований на старшокласників. Курс, який триватиме протягом двох місяців, надасть учасникам можливість дізнатися про останні тренди на ринку праці, встановити свої цілі та вибрати майбутню професію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися