Скандал у ТРО "Південь": командувача підозрюють у використанні солдатів

Досудове розслідування по справі зловживання службовим становищем все ще триває

Київський районний суд Одеси ухвалив рішення щодо запобіжного заходу для командувача сил територіальної оборони "Південь", який залучав військовослужбовців до будівництва свого приватного маєтку. За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР), суд встановив заставу в розмірі 2 мільйонів гривень. Про це повідомляє ДБР. 

Прокуратура не задоволена рішенням і готує апеляцію, адже сторона обвинувачення наполягала на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 3 червня 2024 року співробітники ДБР спільно зі Службою безпеки України (СБУ) висунули підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь". Він змушував своїх підлеглих будувати йому приватний будинок. За даними слідства, посадовець залучив трьох військових до цього незаконного завдання ще у 2023 році. Бійці понад рік працювали над будівництвом, отримуючи при цьому додаткові виплати, нібито за виконання бойових завдань на передовій.

Командувачу висунули підозру у перевищенні службових повноважень, що завдало значної шкоди в умовах воєнного стану (частина 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України). За такі дії йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці затримали заступника голови однієї з сільських рад під час отримання неправомірної вигоди за "вирішення" питання непридатності до військової служби місцевого чоловіка призовного віку. За його діяльність загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися