На Одещині затримали двох підлітків, які підпалювали автомобілі військових

Підлітки можуть потрапити за ґрати на 10 років

Поліція Одеської області затримала двох підлітків, підозрюваних у навмисному підпалі автомобілів, що належать військовослужбовцям. Цим діям загрожує серйозне кримінальне покарання, включаючи позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Інцидент стався в одному з сіл Роздільнянського району. Підлітки, віком 16 та 17 років, облили бензином і підпалили мікроавтобус Volkswagen та позашляховик Hyundai Santa-Fe, які належали військовослужбовцям.

Після підпалу оперативники управління карного розшуку обласної поліції та Роздільнянського районного відділу поліції разом із працівниками Служби безпеки України в Одеській області швидко встановили особи підозрюваних. Як з'ясувалося, молодший із хлопців знайшов в інтернеті оголошення про "роботу", яка передбачала підпали автомобілів, що належать працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. За цю роботу він мав отримати грошову винагороду. Підліток погодився і залучив до справи свого старшого друга.

Під час реалізації плану один із хлопців обливав автівки бензином і підпалював їх, а інший знімав процес на відео. Потім вони відправили це відео замовнику і отримали плату за свою роботу, після чого втекли до Миколаївської області.

Затримання та наслідки

Поліція оперативно розшукала підлітків у сусідній області і затримала їх відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуків у них вилучили телефони, які містили докази злочину, та гроші, отримані злочинним шляхом. Обох підозрюють в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу, що кваліфікується за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Пошук замовника

Під час досудового розслідування з'ясувалося, що дії замовника підпалів, ймовірно, були спрямовані на підрив боєздатності української армії. Це розслідування передадуть Службі безпеки України, яка під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури продовжить розслідування за додатковою статтею 114-1 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.


Нагадаємо, в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який ледь не спалив квартиру співмешканки та травмував її доньку. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. Про пожежу в Одесі на вулиці 10 Квітня, правоохоронцям повідомили вогнеборці та медики. Поліцейські з’ясували, між власницею квартири та її співмешканцем виникла сварка, коли жінка сповістила чоловіка про розірвання стосунків і попросила виїхати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися