Одеса планує будівництво власних енергооб'єктів за підтримки Японії та ПРООН

Місто візьме на себе витрати, пов'язані з землеустроєм, монтажем, підключенням обладнання та підведенням необхідних мереж

Одеса розпочинає амбітний проєкт будівництва об'єктів власної генерації електроенергії у співпраці з урядом Японії та Програмою розвитку ООН (ПРООН). Проєкт передбачає встановлення газопоршневих електростанцій загальною потужністю близько 30 МВт. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Наразі Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" активно оформлює земельні ділянки площею 3,3 га, де буде здійснено будівництво нових електростанцій. За словами в. о. заступниці Одеського міського голови Ганни Позднякової, міжнародні партнери нададуть когенераційні машини, які очікуються у листопаді цього року.

Витрати на землеустрій, встановлення та підключення обладнання, а також підведення мереж візьме на себе місто. Частину цих витрат — 30 млн грн — планує профінансувати комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" в рамках Інвестиційної програми, проєкт якої буде розглянутий на черговій сесії 26 червня.

Перед нами стоїть колосальне завдання щодо створення власної генерації всередині міста для сталого тепло-, водо- та енергопостачання. І ми вже рухаємося цим шляхом, – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" розробляє інвестиційну програму, спрямовану на впровадження системи розподіленої генерації електроенергії. Програма охоплює період з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року і відповідає вимогам Наказу Міністерства розвитку громад та територій України № 191 від 19 серпня 2020 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися