З 1 липня – нові правила: чому обмежують рух великовагового транспорту

Вже за чотири дні в Одесі обмежують рух фур

З метою захисту дорожнього покриття від пошкоджень під час аномальної спеки, з 1 липня 2024 року на території України тимчасово запроваджуються сезонні обмеження для руху великовагових транспортних засобів. Це рішення прийнято відповідно до законів України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги", а також постанови КМУ № 879 "Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування". Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Обмеження руху: При підвищенні температури повітря понад +28°C великоваговим транспортним засобам масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь понад 7 тонн забороняється рух автомобільними дорогами. Водії зможуть перечекати спекотний період на спеціально облаштованих майданчиках для тимчасової стоянки, які розташовані вздовж автомобільних доріг та біля об'єктів дорожнього сервісу.

Впровадження обмежень: На дорогах державного значення вже встановлено відповідні заборонні знаки та інформаційні щити. Про введення цих обмежень поінформовано всі відповідні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.

Виключення з обмежень: Обмеження не застосовуються до транспортних засобів, які використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також до тих, що перевозять небезпечні, швидкопсувні вантажі, живих тварин і птицю, військові вантажі, товари подвійного призначення та/або майно для потреб оборони.

Регулювання обмежень: Умови та режими тимчасових обмежень будуть переглядатися залежно від фактичних та прогнозованих температур повітря. Обмеження по часу руху буде встановлюватися з урахуванням районування території України та режиму комендантської години.

Нагадаємо, з врахуванням гарних погодних умов, дорожники оперативно розпочали ліквідацію деформацій дорожнього покриття, що виникла внаслідок несприятливої зимової негоди. Особливу увагу приділяють головним економіко-логістичним артеріям, що забезпечують сполучення Одеської області з іншими регіонами та сусідніми державами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися