Бронювання медпрацівників: в Одесі критично не вистачає фельдшерів

600 працівників швидкої допомоги звільнилося за 9 місяців

На сесії Одеської міської ради було піднято питання критичної нестачі фельдшерів та водіїв швидкої допомоги. Протягом останніх дев'яти місяців з Одеського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф звільнилося понад 600 працівників. Як наслідок, щоденно 20 машин швидкої допомоги залишаються без екіпажу і не можуть виїхати на виклики. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Ми всі розуміємо, що потрібно виконувати плани мобілізації. Нашим військовим на фронті теж потрібні медики. Але ж не можна залишати без екстреної допомоги мільйонне місто, яке потерпає від регулярних ворожих обстрілів. Усі присутні депутати погодилися, що вже досягнуто критичної межі. Якщо не буде заброньовано тих, хто ще залишився у службі, то може статися так, що не буде кому приїхати на виклик. І від цього не застрахований жоден: ні робітник ТЦК, ні державний службовець, ні охоронець приватної охорони. І навіть родина військового, який сьогодні боронить Україну на фронті, - зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Під час засідання депутати одностайно підтримали звернення про необхідність бронювання медичних працівників. Цей документ буде направлений до відповідних органів для подальшого розгляду та дій.

Зазначимо, в умовах воєнного часу багато людей шукають роботу, яка гарантує їм безпеку та стабільність. Одним із варіантів є працевлаштування на підприємства, які пропонують бронювання своїм працівникам. “Коментарі” розібрались які компанію пропонують бронь та які вакансії наразі доступні. 

Також "Коментарі" писали про те, хто з державних посадовців отримав бронь від мобілізації завдяки новому закону про мобілізацію в Україні.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися