Масований обстріл України: чим атакував ворог

Загалом вночі було збито 32 ударні БпЛА

У ніч на 5 липня 2024 року російські окупанти здійснили атаку на Україну, використовуючи 32 ударні безпілотники "Shahed-131/136". Запуск дронів було здійснено з територій Курська та Приморсько-Ахтарська у Росії. Про це повідомляє Повітряне командування “Південь”. 

Українські сили оборони, включаючи винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби, ефективно відбили цю атаку. Усі 32 ворожі дрони були збиті в повітряному просторі над Миколаївською, Одеською, Херсонською, Дніпропетровською, Київською, Чернігівською та Черкаською областями.

Обстріли Одеської області

24 червня близько 8 ранку в Одесі пролунав потужний вибух. Ворог ймовірно атакував місто крилатими високоточними ракетами типу “Калібр”. Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомляє про влучання в цивільний об’єкт. 

За інформацією Повітряного командування "Південь", надвечір 19 червня ворог вчергове атакував прибережну зону Одещини балістичною ракетою (ймовірно "Іскандер-М") із території тимчасово окупованого Криму. Внаслідок влучання пошкоджень зазнала рекреаційна інфраструктура, виникло загоряння сухої трави на відкритій місцевості, яке було ліквідовано. Люди не ушкоджені.

Зранку 12 червня в Одеській області пролунав гучний вибух. Окупанти вчергове атакували регіон балістикою. Про це повідомляють Повітряне командування "Південь".

Російські окупаційні війська продовжують ракетний і авіаційний терор південних регіонів. Зранку 12 червня 2024 року ворог атакував Одещину з території тимчасово окупованого Криму балістичною ракетою "Іскандер-М".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися