Одеська область готова прийняти близько 200 дітей з "Охматдиту"

Окупанти масовано атакували ракетами Україну. Під прицілом ворога були: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Загалом російські терористи запустили понад 40 ракет різних типів

Сьогодні вранці окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Наразі відомо про щонайменше 20 загиблих та понад півсотні поранених. Одна з ворожих ракет влучила у найбільшу в Україні дитячу лікарню “Охматдит”. Наразі пацієнтів евакуйовують в інші медичні установи столиці, втім, Одеса також готова прийняти дітей в лікарні міста та області. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Неможливо дивитися без сліз на кадри з "Охматдиту", куди влучила одна з ракет терористів. Найбільша дитяча лікарня в країні, де щоденно рятують десятки маленьких життів - сьогодні в крові й руїнах. Одеська область готова прийняти до обласних та міських медичних закладів дітей з "Охматдиту". Наразі готові щонайменше 200 ліжко-місць. Але при необхідності приймемо стільки, скільки потрібно. Всім необхідним медзаклади забезпечені, – йдеться в повідомленні. 

Більше про атаку по Києву

Зафіксовано руйнування та пошкодження цивільної інфраструктури у 7 районах столиці: у Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня Охматдит, є руйнування. У Голосіївському – пошкоджено будинок дитячого садка та житлового будинку, горять автомобілі. У Солом'янському районі пошкоджено офісну будівлю. У Дніпровському – палають уламки у житловій забудові. У Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок. У Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі; також виникла пожежа у приміщенні одного з підприємств.

Крім того, 8 липня Росія завдала масованого ракетного удару по Кривому Рогу. У місті постійно збільшується кількість постраждалих і за останніми даними ДСНС, в Кривому Розі загинуло 11 людей, ще понад 40 отримали поранення. Деталі – за посиланням.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти влучили по одній з найвідоміших дитячих лікарень у Європі. На цей терористичний акт уже відреагував президент України Володимир Зеленський.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/5879

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися