Працевлаштування переселенців в Одесі: які програми допомоги діють в місті

В Одесі переселенцям надають допомогу у працевлаштуванні

Одеса активно підтримує внутрішньо переміщених осіб, допомагаючи їм знайти роботу і реалізувати свій професійний потенціал у новому середовищі. Одним із основних інструментів цієї допомоги є Муніципальний центр сприяння працевлаштуванню, що працює вже два роки під гаслом: "Одеський ринок праці – Заякорись в Одесі". Про це повідомляє Одеська міська рада.  

Центр надає комплексну допомогу, включаючи консультації щодо місцевого ринку праці, можливості професійної підготовки та встановлення контактів із потенційними роботодавцями. Інформаційно-консультаційні послуги надаються у фронт-офісах Центрів інтегрованих соціальних послуг за адресами: вул. Косовська, 2-Д та вул. Академіка Корольова, 9. Отримати консультації можна також за телефоном: (048) 753 14 07.

Спільно з Одеською філією Одеського обласного центру зайнятості, Центр організовує заходи, такі як міські ярмарки вакансій, круглі столи та семінари, для сприяння працевлаштуванню переселенців.

За перше півріччя 2024 року до Муніципального центру звернулись 770 осіб, з яких 373 були працевлаштовані. Серед них 145 осіб знайшли роботу в комунальних підприємствах Одеси, а 228 осіб – у приватних компаніях. Більшість звернень надійшли від мешканців Херсонської (328 осіб), Донецької (102) та Миколаївської (67) областей.

Працевлаштовані особи походять з таких регіонів: Херсонська область – 189 осіб, Донецька – 67, Миколаївська – 50, Луганська – 29, Запорізька – 27, Харківська – 15.

Одеська філія Одеського обласного центру зайнятості звітує, що протягом січня-червня 2024 року у районі статус безробітного отримали 1020 переселенців, з яких 319 були працевлаштовані, 93 пройшли професійне навчання, а 20 отримали ваучери на підвищення кваліфікації. Безробітні переселенці також мають можливість брати участь у оплачуваних громадських роботах.

Детальнішу інформацію про послуги, пов’язані з працевлаштуванням, можна знайти на офіційному сайті Одеської міської ради у розділі "Допомога переселенцям" (вкладка "Питання пошуку та надання роботи, обліку безробітних, подання вакансій").

Нагадаємо, в умовах воєнного часу багато людей шукають роботу, яка гарантує їм безпеку та стабільність. Одним із варіантів є працевлаштування на підприємства, які пропонують бронювання своїм працівникам. “Коментарі” розібрались які компанію пропонують бронь та які вакансії наразі доступні.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися