Важливо

Нардеп повідомив, як уникнути штрафу за не оновлення військово-облікових даних

Штраф за не оновлення військово-облікових даних може становити від 17 до 25 тисяч гривень

З 17 липня українцям більше не можливо оновлювати військово-облікові дані через Центри надання адміністративних послуг. Тепер це можна зробити лише в ТЦК та СП та за допомогою застосунку Резерв+. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Цю інформацію повідомив речник Міністерства оборони під час телемарафону "Єдині новини" 16 липня. Також було зазначено, що ті, хто пропустив вчасне оновлення, ризикують отримати штрафи, хоча вони не будуть автоматично розсилатися.

За даними Міноборони, понад 4,5 мільйона українців вже успішно оновили свої військово-облікові дані. З них 3,2 мільйона скористалися застосунком Резерв+ і отримали можливість електронного завантаження документів.

Нагадаємо, що закон про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, передбачає обов'язкове оновлення персональних даних протягом 60 днів. Це стосується всіх військовозобов'язаних, включаючи тих, у кого нічого не змінилося.

З 17 липня порушників можуть штрафувати за невчасне оновлення даних, а сума штрафу може становити від 17 до 25,5 тисяч гривень. Вирішуватимуть такі справи працівники ТЦК. Варто зауважити, що згідно з законодавством, адміністративне стягнення за це порушення може бути накладене лише один раз. 

В етері каналу "Київ24" народний депутат України Олександр Федієнко також підтвердив, що громадяни, які не встигли оновити свої дані протягом 60 днів, можуть це зробити після 16 липня без штрафних санкцій, якщо самостійно виправлять своє порушення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, є думка, що працівники ТЦК, які будуть виписувати штрафи громадянам за не оновлення даних, можуть бути в майбутньому притягнуті до кримінальної відповідальності.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися