РФ атакувала Одещину балістичною ракетою: що відомо на цю мить

Ворог запустив ракету із тимчасово окупованого Криму

Ввечері ворог вчергове атакував Одеську область балістичною ракетою. Попередньо встановлено, що окупанти запустили по регіону “Іскандер-м”. Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь".

Ввечері російські окупаційні війська атакували Одещину балістичною ракетою, ймовірно "Іскандер-М", із території тимчасово окупованого Криму, – йдеться в повідомленні. 

Крім того, протягом минулої доби 16 липня протиповітряною обороною півдня України знищено 3 розвідувальних безпілотники, зокрема 2 "Supercam" та 1 "Орлан-10".

Що відомо про ракету типу “Іскандер”

Існує декілька модифікацій ракет "Іскандер":

  • Іскандер: з балістичними ракетами малої дальності (до 500 км)

  • Іскандер-М: з модернізованими балістичними ракетами малої дальності (до 500 км), які мають кращі характеристики

  • Іскандер-К: з крилатими ракетами великої дальності (до 2500 км)

  • Іскандер-Е: експортний варіант комплексу "Іскандер-М"

Ракети "Іскандер" здатні нести різні типи бойових зарядів:

  • Ядерні боєголовки

  • Касетні боєголовки з осколково-фугасними або самонавідними боєприпасами

  • Термобаричні боєголовки

Ракети "Іскандер" вважаються дуже небезпечною зброєю через їхню високу точність, маневреність і здатність долати системи протиповітряної оборони.

Точна вартість ракет "Іскандер" не розголошується. За оцінками експертів, одна ракета може коштувати від 3 до 7 мільйонів доларів США.

Обстріли Одеської області

Окупанти атакували регіон балістичною ракетою. Удар був здійснений по припортовій інфраструктурі Одещини. Пошкоджено будівлі та інші конструкції портової інфраструктури. Виникла пожежа, яку ліквідували. Внаслідок атаки є загиблі та поранені.

У ніч на 5 липня 2024 року російські окупанти здійснили атаку на Україну, використовуючи 32 ударні безпілотники "Shahed-131/136". Запуск дронів було здійснено з територій Курська та Приморсько-Ахтарська у Росії. Усі 32 ворожі дрони були збиті в повітряному просторі над Миколаївською, Одеською, Херсонською, Дніпропетровською, Київською, Чернігівською та Черкаською областями.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися