600 тисяч за перетин кордону: поліцейські Одещини викрили нелегальний канал

Поліція Одещини викрила схему нелегального переправлення людей через кордон

Оперативники Нацполіції Одеської області разом з прикордонниками Подільського загону успішно ліквідували нелегальний канал переправлення осіб через державний кордон. Ділки планували отримати 600 000 гривень за перевезення шести військовозобов’язаних до Молдови. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

22 липня правоохоронці затримали автомобілі з порушниками всього за 18 км від державного кордону. Двоє організаторів намагалися доправити чоловіків призовного віку з різних регіонів України до кордону, де вони мали безперешкодно перейти на територію Молдови. Для цього "туристам" обіцяли забезпечити проходження кордону в обхід офіційних пунктів пропуску за 100 000 гривень з кожного.

За даними правоохоронців, військовозобов’язані отримували координати та час збору через месенджери. на чоловіків із Запорізької, Черкаської, Київської, Харківської та Вінницької областей на місці затримання склали адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання кордону.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри організаторам за статтею 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон). 

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися