На Одещині енергетики завершили аварійно-відновлювальні роботи: яка ситуація зі світлом

Російські війська намагалися залишити без світла та опалення Україну під час зими, проте енергетична сфера витримала всі удари окупантів

Найбільш постраждалими після обстрілів РФ були Одеса та Одеський район. Але попри постійні загрози, блекаути регіон вже пережив. "Укренерго" завершило аварійно-відновлювальні роботи на Одещині, тож місцеві жителі вже майже цілодобово мають світло у домівках.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Наразі тривають роботи  з підвищення надійності живлення. Також енергетики продовжують відновлювати всі об’єкти "Укренерго", як були пошкоджені російськими атаками. 

"Ми робимо усе можливе, щоб якомога швидше відновити надійність електропостачання", - зазначили у компанії. 

Також про покращення ситуації повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. За його словами енергетики продовжують ремонтувати пошкоджену техніку, але світло повернулося в усі громади області. 

Наразі немає жодних дефіцитних питань в плані потужностей. Що стосується ремонту обладнання, то воно ще продовжуємо. Але бачимо, що енергетики знайшли можливість надати світло в усі громади області, зокрема, й Одесі. Є мережеві відключення, є аварійні, є планові. Що стосується критичної інфраструктури, то ми вийшли на той рівень, що жодні обстріли не можуть нічого зробити

Обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури 

Нагадаємо, що росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

В останнє окупанти обстрілювали  Одещину 14 березня. Російські війська завдали ракетного удару по нашому регіону за допомогою тактичної авіації. Всі ракети вдалося збити, але уламки однієї впали на дитячий садочок.

Також "Коментарі" писали, чому вже зараз потрібно готуватися до нового опалювального сезону та як зміцнити енергетику країни. Українцям потрібно розуміти, що можливі нові удари по енергосистемі України







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися