"Заробив" мільйон доларів на ухилянтах: в Одесі судитимуть посадовця ТЦК

Посадовця Одеського центру комплектування судитимуть за махінації з ухилянтами від мобілізації

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо посадовця Приморського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) Одеси. Його звинувачують в організації масштабної схеми заробітку на чоловіках, які прагнули уникнути мобілізації. Про це повідомляє пресслужба відомства.

У кінці травня 2024 року ДБР виявило цю протиправну діяльність, що тривала з липня 2023 року. Начальник відділу незаконно втручався в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг", вносячи фальшиві зміни до даних 138 осіб, яких таким чином фіктивно визнавали непридатними до служби.

Ціна такої "послуги" коливалася від 4,5 до 7 тисяч доларів США, що дозволило посадовцю заробити близько одного мільйона доларів.

ДБР встановило всіх осіб, які скористалися схемою. Деякі з них вже виїхали за кордон, але ті, хто залишився на території України, були затримані й доставлені до центру комплектування для оновлення своїх даних.

Посадовця звинувачують у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 362 КК України). За це йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися