В Одесі планують демонтувати пам'ятник Максиму Горькому

Пам'ятник збираються прибрати та перенести в інше місце

В Одесі хочуть демонтувати пам'ятник Максиму Горькому. Він стоїть в однойменному парку. 

Відповідне рішення ухвалили 16 березня на засіданні історико-топонімічної комісії міської ради, повідомили у громадській ініціативі "Деколонізація Україна".

Як зазначено у документі, пам'ятник збираються демонтувати та перенести в інше місце. Перенесення пам’ятника Горькому на інше місце буде здійснюватися відповідно до закону України “Про охорону культурної спадщини” та “Про місцеве самоврядування”.

picture

В Одесі в рамках кампанії з викорінення будь-яких посилань до російської культури та літератури вирішили знести меморіальну дошку російському письменнику Максиму Горькому. Таке рішення було ухвалено на засіданні історико-топонімічної комісії Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Більше про Максима Горького

Горький вперше побував в Одесі 1891 року. Тут народилися найкращі його короткі оповідання "Макар Чудра", "Челкаш", "Стара Ізергіль", "Пісня про Сокола" та багато інших. За мотивами "Макара Чудри" у 1976 році режисером Емілем Лотяну було знято фільм "Табір іде в небо".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство погодило перейменування перших 12 суден. Процес перейменування  ініціювали ще минулого року, але процедура досить тривала.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися