На Одещині поселилась нова популяція європейських оленів та ланей

Ці тварини допоможуть екології області

У Дунайському біосферному заповіднику з'явилась нова популяція європейських оленів та ланей. За допомогою гранту Європейського фонду експерти Rewilding Ukraine змогли випустити по 20 тварин кожного виду на Білгородський острів.


Про це повідомляє Rewilding Ukraine


Олені та лані у дельті допоможуть створити багатий на біорізноманіття мозаїчний ландшафт з луками, водоймами та різноманітними рослинами, – пояснює фахівець з відновлення екосистем Rewilding Ukraine.

picture

Як зазначають фахівці ці тварини також допоможуть контролювати надлишок рослинності, що може бути причиною природних пожеж. Це не єдиний проєкт, який отримав фінансування від Європейського фонду повернення диких тварин Rewilding Europe. Організація запрошує інші ініціативи, що працюють над відновленням ключових видів у європейських ландшафтах, подавати заявки на отримання фінансування.

Також зазначимо, що Wrocław Ekostraż – відоме на всю Польщу суспільство захисту тварин знову входить у боротьбу з наслідками російської агресії. Волонтери організації мають намір вирушити в Україну, щоб зібрати всіх поранених тварин, які постраждали від ворожих бомбардувань.

Нагадаємо, що науковці з Університету Сан-Паулу дослідили 665 собак 57 різних порід. Власники цих тварин отримали онлайн-анкету, яка складалась з кількох питань щодо агресивності собак та їх розміру. Результати досліджень показали, що більші собаки є менш агресивними ніж пси меншого розміру.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

7 квітня 2023, 17:51

Слава Украине !!! При всех частях ,,, ЗСУ ,,, надо организовать ,,, ДОСАФ ,,, и главное , что Люди будут , летать , прыгать , стрелять , а за небольшие деньги при желании катать на ,,, МИГАХ ,,, !!! Моей стране Украине нужны Патриоты !!! !!! !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися