Братчук оцінив ймовірність ракетного удару по Одещині

Кількість ракетоносіїв збільшилась вдвічі

Ніч в Одесі та області пройшла спокійно: без сигналів повітряної тривоги та обстрілів.

Втім загроза ракетних  ударів залишається на високому рівні.


Про це в ранковому зверненні повідомляє речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук.   


Враховуючи той фактор, що ворог періодично виводить на бойове чергування свої ракетоносії, ймовірність нанесення ракетних ударів по Одеському регіону та півдню нашої держави залишається на дуже високому рівні. Тому не нехтуйте правилами безпеки під час сигналу повітряної тривоги, — зазначив Сергій Братчук.


Загроза з Чорного моря


За останніми даними які надає ОК “Південь” у Чорному морі корабельне угруповання складає 11 бойових кораблів, 2 з них підводні ракетоносії. Сумарний залп ракет може сягати до 8  “Калібрів”..


Також в ОК “Південь” зазначають що виявляти пуски ракет з підводних човнів є складним завданням, для наших сил ППО, що вимагає швидкості та оперативності. РФ тримає кораблі на відстані 100-150 км від українського берега, біля Новоросійська, розташовуючи свої кораблі відносно далеко один від одного. Однак, щоб збільшити кількість ракетоносіїв, ворог може витратити всього 2-3 години на їх висування на бойове чергування.



Також нагадаємо, що 21 березня з винищувачів СУ-35 було випущено три ракети. Керовані ракети. Дві ракети було знищено системами ППО. Одна влучила в триповерхову будівлю Української Православної Церкви. Це чоловічий монастир. В якому постраждало 4 людей. Одну людину госпіталізовано. Три отримали несуттєві пошкодження і від госпіталізації відмовилися. Руйнування досить потужне. Зруйновано покрівлі понад 200 м квадратних. Було два осередки пожежі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися