Прокуратура відстоювала в суді одеський пансіонат "Борей": чи вдалось повернути його державі

Вартість пансіонату понад 16 млн гривень

Одеський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції у відновленні державної власності на пансіонат "Борей". Суд підтримав позицію прокурорів, які довели, що майно "власником" пансіонату було набуте незаконним шляхом.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Деталі справи

Прокуратура подала позов про повернення державній власності нерухомість пансіонату "Борей", розташованого на проспекті Свободи в Одесі площею 660 кв. м, вартістю понад 16 млн грн. Прокурор довів, що право власності на майно було незаконно набуто громадянином, який підробив технічну документацію та присвоїв нову адресу. Згодом власник розділив майно на дві частини та продав його, а нові власники декілька разів перекупили його на підставі незаконних договорів.

Розгляд справи в судах 

Суд першої інстанції задовольнив позовні вимоги прокуратури та вирішив повернути пансіонат Національній академії наук України. Після цього власником була подана апеляція, в якій суд підтримав рішення першої інстанції та залишив у силі повернення нерухомості в державну власність.

“Коментарі” також писали, що Національний парк "Тузловські лимани" захистив свої території у судовому спорі проти Білгород-Дністровської райради. Суд визнав рішення Татарбунарської районної ради, яке включало землі національного парку у межі населеного пункту, незаконним та його було скасовано.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися