Гуменюк розкрила деталі майбутнього курортного сезону на Одещині

В Чорному морі ще досі сотні російських мін

Сьогодні вперше за довгий час температура в області прогріється до 20 градусів тепла. Квітень добігає кінця і це означає, що деякі відчайдушні одесити попри заборону почнуть відкривати купальний сезон. Військові вчергове наголошують на, тому що відпочинок на узбережжі може коштувати вам життя.


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Ще на початку війни за різними даними ворог скинув у море близько 400-500 протикорабельних мін. Під час шторму їх неодноразово зривало з  якоря та прибивало до берега. Тому загроза підриву мін залишається високою в будь-який час. 


Ми не скасовували обмежень, тому в цьому році ще не доречно відкривати курортний сезон, і звісно, це стосується відвідувань будь-яких водойм зокрема як річки Дніпро, так і всього  чорноморського узбережжя.Це обмеження воєнного стану, це не є притискання якихось законних прав громадян, просто звичайна турбота задля збереження їх життя і здоров’я, — зазначила Наталя Гуменюк.


Слід пам'ятати, що прогулянка вздовж пляжної зони може бути небезпечною. Цілком імовірним є неконтрольований підрив міни. У разі виявлення вибухових предметів в жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102.


Нагадаємо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.


Також “Коментарі” писали, що ключове завдання міжнародної спільноти зробити Чорне море регіоном безпеки. Це повинно стати інтересом кожної країни, яка знаходиться в цьому регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися