Засідання робочої групи в Одесі: надання допомоги постраждалим від Чорнобильської катастрофи

Загальна сума виплат складе понад 440 тисяч гривень

Відбулося засідання робочої групи, яка займається наданням допомоги громадянам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та проживають в Одесі. На засіданні було прийнято рішення про надання матеріальної допомоги постраждалим від Чорнобильської катастрофи та їхнім сім'ям.


Про це повідомляє Одеська міська рада.


Допомога учасникам ліквідації та постраждалим

У результаті засідання було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 4000 грн кожному з 19 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалим, які віднесені до І та ІІ категорій з І групою інвалідності. Загальна сума цієї допомоги становить 76,0 тис. грн.

Допомога вдовам загиблих громадян

Крім того, було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 2500 грн кожній зі 146 вдові загиблих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Загальна сума цієї допомоги становить 365,0 тис. грн.

Загальна виплата 

Отже, загальна сума виплати становить 441,0 тис. грн. Вона буде надана найближчим часом відразу після проведення необхідних фінансових операцій. 


Нагадаємо, що одеським сім’ям з дітьми та громадянам, які потрапили  у складні життєві обставини  за квітень 2023 року виплатили 94,1 мільйона гривень. Зазначені виплати отримали понад 45,6 тисячі одеситів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися