На Одещину прилетіла зграя фламінго: скільки птахів нарахували

Фламінго ніколи не живуть поодинці, віддаючи перевагу великим стаям

На Одещині до національного парку "Тузлівські лимани" прилетіли понад 35 фламінго. Останній раз вони були там у грудні 2022 року.

Про це  повідомив доктор біологічних наук Іван Русев.

Природоохоронник нашого нацпарку, Котляренко Олександр, сьогодні їх першим побачив і будучи неймовірно враженим ними, довго спостерігав за ними, нарахувавши понад 35 таких яскравих птахів. І полетіли вони від нашого нацпарку вздовж узбережжя в напрям дельти Дунаю, — зазначив еколог у своєму дописі.

Цікаві факти про птахів

Таке "напилення" на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, які мають багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну інших птахів, рухомим дзьобом є верхня частина, а чи не нижня.

Фламінго – зграйні птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, віддаючи перевагу великим зграям своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше та безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хтось обов'язково захоче поласувати їх м'ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім у вихованні малюків.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до скарбнички рятувальників Одещини долучилось чотири врятовані життя. У селі Олександрівка рятувальники витягли з-під залізобетонних блоків чотирьох цуценят, які там застрягли.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися