Одесити врятували рідкісного птаха

В один з одеських дворів залетіла лісова птаха

Одесити врятували рідкісну в регіоні птицю і передали її в зоопарк. Про це у Facebook повідомив активіст громадської організації "Зелений лист" Олексій Костржицький.

"Ось такий незвичайний гість звалився нам сьогодні у двір. Йому пощастило, що сусіди почули шум і дісталися до нього раніше наших численних котів", – написав він і припустив що це, швидше за все, вальдшнеп, або лісовий кулик.

"Клюв у нього, звичайно, величезний. Мабуть саме завдяки цьому він спритно видобуває своїх улюблених дощових черв'яків", – розповів Костржицький.

Одесити зв'язалися з директором зоопарку Ігорем Беляковим і відвезли птицю у звіринець.

Вальдшнеп – це великий лісовий кулик. На території України він буває двічі – на прольоті восени і навесні. Це типова лісова птаха, яка веде переважно прихований нічний спосіб життя і тримається сирих лісів, у грунті яких видобуває своїм довгим дзьобом дощових черв'яків і різних дрібних комах.

Як раніше писав портал "Коментарі", у Франції чоловік подав до суду на качок і гусей, яких по сусідству, в загороді, тримав фермер. Позивач заявив, що страждає від постійного шуму, який вони створюють, і зажадав компенсацію. Однак французький суд відхилив скаргу чоловіка, постановивши, що шум був у межах норми.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися