Через одеський центр психологічної підтримки військовослужбовців пройшли понад 200 людей

За допомогою зверталися військовослужбовці ВМСУ та члени їх родин

За майже рік роботи через одеський центр психологічної підтримки військо-морських сил пройшли понад 200 людей. Це військовослужбовці ВМСУ та члени їх родин.

Про розповіла Алла Бочевар, виконавчий директор благодійного фонду сприяння розвитку Військово-Морських Сил.

Ідея створити такий центр з’явилася влітку минулого року, коли волонтери організували дитячий табір для дітей військовослужбовців у Литві.

Тоді програма табору була спрямована на відпочинок, але коли ми побачили, як діти пригинаються до землі, почувши звук двигунів літаків, ми зрозуміли, що потрібно залучати психологів, – розповіла Алла Бочевар.

Зараз через реабілітацію у центрі пройшли 211 людей. Це військовослужбовці та члени їх родин, а також близькі загиблих військових. У центрі спеціалізується на різних програмах терапевтичної підтримки, зокрема, взаємодії з тваринами.

Зараз ми впроваджуємо іпотерапію, лікування за допомогою коней, вже друга група військовослужбовців проходить курс. А для дітей дуже вдало працює каністерапія, ми працюємо з професійним кінологічним центром, – додала Алла Бочевар.

Вона зазначила, що будь-хто з військовослужбовців ВМС та членів їх родин може звернутися за допомогою, також майбутніх пацієнтів направляють на реабілітацію військові психологи. А контакт з тваринами дуже поліпшує моральний стан.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Доброславській громаді на Одещині з'явились вулиці Степана Бандери, Героїв УПА та Українських Добровольців. Всього там перейменували сім вулиць.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися