В Одеському зоопарку у пари зебр народилося дитинча

Новонароджена зебра почувається добре й знаходиться разом з мамою

В Одеському зоопарку у пари зебр Гранта народилося дитинча. Зараз зебреня почувається добре, освоюється в загальному вольєрі і весь час перебуває біля матері.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Одеський зоопарк запрошує познайомитися з дитинчам і поспостерігати за його першими кроками.

Зебра Беме, або Зебра Гранта - Equus burchelli bohme - зустрічається як в природних умовах, так і в заповідниках. В результаті переслідування зебри в багатьох частинах області поширення винищені повністю, в інших - сталі нечисленні. Добре переносять неволю і регулярно розмножуються, але приручаються погано. Довжина тіла зебри 200-240 см, хвоста 47-57 см, висота в загривку 120-140 см, важать до 350 кг. Грива у них коротка, прямостоящая. Хвіст з гроном довгого волосся на кінці. Для всіх зебр характерне своєрідне забарвлення тіла, що складається з темних і світлих смуг, що чергуються, так зване забарвлення, що "розчленовує".

У зебри Гранта по однотонному білому полю розташовані чорні смуги. Вони широкі зверху, звужуються на боках і зникають на череві. Зебр важко виявити, якщо вони нерухомі, навіть на відкритому місці. Якщо тіло тварини, яку пересікають смуги, що різко контрастують з основним забарвленням, загальні контури стають переривистими і тварина стає погано помітним.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у селі Візирка Одеської області 26 квітня загорілася конюшня. Через це довелося оперативно евакуювати тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися