Військові повідомили, скільки ракет ворога готові до запуску у Чорному морі

Окупанти щогодини можуть змінювати кількість кораблів у морі

В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів. З них 2 носії крилатих ракет "Калібр", які готові запустити по Україні до 8 ракет.

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

В Азовському морі чатують 2 ворожі кораблі. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 4 ворожих кораблі, з них 1 носій крилатих ракет "Калібр". Їх загальний залп до 16 ракет. 

Тим часом за добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

- до Азовського моря – 3 судна;

- до Чорного моря – 7 суден, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в ніч проти понеділка, 1 травня, в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Сигнал про небезпеку звучав у Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Луганська область та тимчасово окупований Крим "червоні" на карті вже тривалий час. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак закликав українців не ігнорувати сповіщення про небезпеку.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися