"Клас безпеки": всеукраїнський проєкт в одеському ліцеї № 15

На Одещині вже понад 60 таких класів

В Україні, МВС, Нацполіцією, ДСНС та МОН  було започатковано пілотний проєкт “Клас безпеки”. Уже понад 60 навчальних закладів Одеської області долучилися до його реалізації, а нещодавно до нього доєднався одеський ліцей № 15.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП.


Клас безпеки — це оснащене усіма необхідними матеріалами та обладнане за принципом зональності середовище для проведення уроків цивільного захисту, пожежної та мінної безпеки, здорового способу життя, правової грамотності, долікарської допомоги тощо. Він має локації: пожежна безпека, мінна безпека, безпека дорожнього руху, надання долікарської допомоги та ігрова. Інформація дітям подаватиметься у формі гри за допомогою іграшкових атрибутів відповідних служб.


У цій кімнаті учні відпрацьовуватимуть навички у різних ситуаціях, що дозволить їм стати впевненішими та обізнанішими щодо збереження свого здоров’я та життя, уникати травм і нещасних випадків у майбутньому. Також набуті знання допоможуть дітям заздалегідь визначитися із вибором професій, пов’язаних з наданням допомоги людям, — йдеться в повідомленні.

picture

Першого дня роботи класу безпеки провели урок безпеки, на якому поліцейські, рятувальники та медики навчали найменших ліцеїстів правилам безпеки та способам надання долікарської допомоги, розповідали про пожежну безпеку, вибухонебезпечні предмети та дії у разі сигналу повітряної тривоги. Діти отримали корисні знання, навички та позитивні емоції.


Нагадаємо, що близько трьох тисяч подарункових наборів з освяченими пасочками та теплими словами привітань та підтримки виготовили в одеських школах та передали українським воїнам. Частина наборів була і для одеських піротехніків, які наразі розміновують деокуповані території Херсонщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися