Актуально

Чи буде наступ на Придністров’я: Гуменюк про російські фейки

Підвищеної військової активності в ПМР не спостерігається

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк спростувала звинувачення у підготовці провокації з боку України в так званій Придністровській Молдавській Республіці (ПМР). Про це писали російські пропагандистські ЗМІ.


Про це вона розповіла на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса.


Російські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про підготовку сил оборони України до провокації для захоплення складів з боєприпасами. Таким чином намагаючись відвернути увагу від своїх невдач.  


Це класичний приклад інформаційної війни. Вони намагання спровокувати ситуацію, перемикнути увагу суспільства. І свого суспільства, і світового. Перемикнувши таким чином увагу, можна покращити своє становище на інших напрямках – наприклад, на Сході чи на Півдні, де в ворога не все складається.  Ми готові до події, які можуть там розвиватися, але підвищеної активності ми не бачимо. Наші сили готові реагувати адекватно, – зазначила речниця ОК “Південь”.


Застосування західного озброєння полягає не лише в підготовці військових, у вивченні будови озброєння, порядку і способів його використання, але й у створенні інфраструктури, підготовки, зокрема і штабів. Чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно читайте в матеріалі "Коментарі". 


Крім того, на порталі "Коментарі" йшлось і про те, як на результат контрнаступу вплине західна бронетехніка. А от час, місце і спосіб застосування цього “бронекулака” визначають українські військові командувачі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися