Психологічна підтримка: в Одесі відкрито Центр допомоги врятованим

Це десятий такий центр на території України

В Одесі відкрили Центр допомоги врятованим, який допомагає внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали внаслідок воєнних дій. Центри такого типу вже працюють в різних містах України, зокрема в Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Чернівцях, Мукачево, Харкові, Херсоні та Полтаві.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Центри допомоги врятованим створюються з метою надання соціально-психологічної допомоги постраждалим від війни та збройних конфліктів, виявлення випадків насильства, зокрема сексуального та інших форм насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом. Окрім того, в Одесі працюють кабінети надання медико-соціальної допомоги, куди можуть звертатися як внутрішньо переміщені особи, так і одесити, які цього потребують. 


У Центрі насамперед буде надаватися психологічна допомога. Крім того, у внутрішньо переміщених осіб виникає багато юридичних питань, з чим будуть допомагати кваліфіковані юристи. І, звичайно, медична допомога. Тобто цей Центр стане точкою входу для отримання комплексної допомоги, - сказала заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега. 


Центр знаходиться у приміщенні надання інтегрованих соціальних послуг за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2Д, телефон: +38 (067) 131 39 38.  Графік роботи: ПН – ПТ з 9:00 до 17:00. Звернутися за безоплатною підтримкою може кожен, хто цього потребує.


Нагадаємо, що відкрито новий Консультаційний центр В Одеській області. Він надає допомогу мешканцям області у здійсненні їхніх прав із приводу сімейних відносин, особистих документів та в разі порушення прав людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися