В Одесі 8-9 травня правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі

Масових заходів в умовах воєнного стану не буде

Національна поліція України забезпечуватиме порядок в Одеській області під час відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Працівники Національної поліції, Національної гвардії та інші представники сил оборони будуть посилено діяти на території регіону.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Правоохоронці будуть чергувати біля пам'ятників та меморіальних комплексів, щоб запобігти можливим актам вандалізму. Вибухотехніки та кінологи обстежать територію на наявність небезпечних предметів.

Закликаємо усіх із розумінням поставитися до роботи правоохоронців. Ставтеся один до одного з повагою, уникайте скупчень людей, реагуйте на сигнали щодо повітряної небезпеки. Ми пам’ятаємо подвиг героїв, які поклали життя, щоб захистити Україну від нацистських окупантів, і віддаємо їм шану. Але не варто забувати, що просто зараз українці б’ються проти московитів, які не дотримуються жодних правил ведення війни. Бережімо себе, один одного та Україну, — наголосив т.в.о. начальника ГУНП в Одеській області Іван Жук.


У ГУНП в Одеській області буде здійснюватися цілодобовий моніторинг оперативної обстановки в регіоні та керуватимуть підрозділами, що охоронятимуть громадський порядок. Будуть прийняті всі необхідні заходи для безпеки громадян.

У громадян перевірятимуться документи та наявність заборонених предметів. Групи превентивної комунікації будуть спрямовані на недопущення інцидентів, які можуть створюватися штучно. Будуть проводитися роз'яснення вимог воєнного стану та норм чинного законодавства

Правоохоронці вкотре нагадують про дотримання вимог та заборон в умовах воєнного стану:


  • заборонено використовувати символіку націонал-соціалістичного та тоталітарного режимів, а також носити при собі вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини або пристрої, кинджали, фінські ножі, кастети чи іншу холодну зброю без передбаченого законом дозволу;

  • заборонено продавати алкогольні напої після 22 години вечора, продавати та використовувати піротехнічні засоби, зокрема феєрверки, хлопавки та петарди;

  • з 12 години ночі до 5 години ранку на Одещині діє комендантська година, у цей період часу пересуватися вулицями заборонено, виключення – необхідність пройти до укриття під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, військові не пропонують впроваджувати 8-9 травня комендантську годину. Проте одеситів закликають обмежити масові скупчення людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися