В Одеській області переселенця позбавили виплат через вступ до ЗСУ

Чоловік разом з родиною вирвались з окупації

На Одещині переселенця позбавили виплат через вступ до ЗСУ. У квітні до регіонального представництва Уповноваженого в Одеській області  звернувся військовослужбовець і повідомив про інцидент. 

Про це повідомляє Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Одеській області.

У вересні 2022 року чоловік разом з родиною вирвались із окупації та перемістились до Одеської області, де звернувся до органу соціального захисту населення для отримання допомоги. У жовтні його мобілізували до лав Збройних Сил  України та на цій підставі припинили виплату грошової допомоги на проживання ВПО.

Ситуація, що склалася є неприпустимою, тому регіональним представництвом Уповноваженого в Одеській області було вжито невідкладних заходів щодо усунення даного порушення, - йдеться в повідомленні. 

Після низки комунікаційних заходів, чоловіку нараховано та виплачено 14 тисяч гривень за жовтень 2022-квітень 2023 року. Таким чином, право військовослужбовця на отримання грошової допомоги ВПО поновили. 

У разі порушення прав, ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

• за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

• на електронну пошту: [email protected];

• на гарячу лінію: 0800501720;

• за тел. 044 299 74 08.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі правоохоронці затримали командира одного з військових відділень, який видавав себе за посадовця районного ТЦК та СП. Згідно з даними прокуратури, військовослужбовець підозрюється в одержанні хабаря.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися