В Одеській області починається продаж новорічних ялинок

Державні лісогосподарські підприємства Одеської області у цьому році планують продати більше 30 тисяч новорічних ялинок

Державні лісогосподарські підприємства Одеської області розпочинають реалізацію новорічних ялинок. Про це повідомили в прес-службі Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, в Одеській області на площі 133 га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де росте 302 тисячі хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років, з них 99 тисяч є стандартними саджанцями і придатні для реалізації у передноворічний період.

В цьому році лісгоспи, враховуючи попит минулих років, планують продати більше 30 тисяч новорічних ялинок.

Середня ціна при купівлі ялинок в державних підприємствах, в залежності від району, складе від 60 до 100 грн. за погонний метр.

Новорічні ялинки будуть марковані спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками і пластмасовими бирками-стяжками. Вони містять індивідуальний номер і відповідний йому код, який заноситься в Систему електронного обліку деревини. Там внесені дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номера з уніфікованого засобу, прикріпленого до ялинки.

Крім того, для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної ялинки держпідприємство "Лісовий інноваційно-аналітичний центр" розробив програмне забезпечення для Android – yalynka.info, його можна встановити безкоштовно. З допомогою цього додатка покупець зможе ознайомитися з походженням ялинки.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", дизайнери розповіли про трендові напрямкі у новорічному декорі.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися