Ізмаїльський порт на Одещині побив рекорд: у чому причина

Потужності порту збільшились в кілька разів

Морський порт Ізмаїл на початку травня виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6 млн. 187 тис. тонн. Це рекордні за всю історію існування порту темпи виконання річних показників.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Найбільші обсяги з обробки вантажів демонструють оператори: ДП "Ізмаїльській морський торговельний порт" (2 млн. 656,4 тис. тонн),  ПрАТ "Дунайсудноремонт" (1 млн. 289,5 тис. тонн), ПрАТ "ІРП "Дунайсудносервіс" (805,0 тис тонн).

На першій позиції у номенклатурі вантажів морського порту Ізмаїл за обсягами перевантаження – хлібні вантажі, на другій – інша агропродукція (олія, шрот, соняшник), на третій – катуни.

Потужності порту з експорту агропродукції збільшились завдяки введенню в дію причалів для вантажних операцій із зерновими та рослинною олією новими операторами терміналів, а також за рахунок будівництва нового терміналу.

Збільшенню пропускної спроможності морського порту Ізмаїл, який сьогодні обробляє суттєву частку українського експорту, сприяло відновлення судноплавства у гирлі Бистре, збільшення акваторії МП Ізмаїл, та проведенні днопоглиблювальних робіт в акваторії порту. Дунайський кластер – це ключовий альтернативний шлях експорто-імпортної логістики, який є пріоритетним для подальшого розвитку для ДП "АМПУ", - підкреслив Голова підприємства Юрій Литвин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього виконувача обов'язків директора  Одеського припортового заводу.  Суддя обрав запобіжний захід одному з учасників злочинної організації, яка упродовж 2019 – 2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів держпідприємств.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися