"Методичка волонтера": одесити створили онлайн-портал зі збіркою тактичних та військових товарів

Над цим проєктом працювали дев’ять експертів з різних напрямків

Одеські волонтери та активісти створили онлайн-ресурс, щоб допомогти початківцям-волонтерам краще розібратись в якості та надійності військових товарів на українському ринку. Проєкт отримав назву “Методичка волонтера” і має на меті дати змогу знайти детальну інформацію про різні військові товари та виробників.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів координатор проєкту “Методичка волонтера” Олександр Бабіч.


Ми почали накопичувати експертну інформацію. Над проєктом працювало 9 експертів, кожен взяв на себе вивчення якогось окремого напрямку. Зараз на сайті вже 140 статей. Ми консультувалися з військовими, і з волонтерами, які спеціалізуються на окремих видах допомоги. За моїми підрахунками, рівень експертності на сайті – десь 95%, – розповів Олександр Бабіч. 


На сайті проєкту можна знайти детальну інформацію про різні військові товари, їх ціни, характеристики та виробників. Інформація буде регулярно оновлюватись.


Ми обов’язково для кожного товару вказували чотирьох виробників – двох українських, одного американського та європейського. Таким чином інформація буде корисна тим, хто допомагає армії з-за кордону, – зазначив волонтер.


Також Олексій Білецький заявив, що ресурс дозволить навіть початківцям зрозуміти складні аспекти волонтерської діяльності. “Місія проєкту – це розумна допомога та розумна економія”, – додав він.


Нагадаємо, що в рамках програми "Армія відновлення" пропонувалось отримувати гроші за плетіння маскувальних сіток. Проте мешканці Одещини відмовилися від такої пропозиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися