"Укрзалізниця" отримала генератори з США: частина з них поїде до Одещини

Генератори допоможуть підтримати роботу критичних об’єктів інфраструктури

"Укрзалізниця" отримала від USAID 105 генераторів для забезпечення безперервних пасажирських та вантажних перевезень. Ця допомога на суму 2,7 млн доларів допоможе забезпечити резервне електропостачання понад 100 тис. споживачам.

Про це розповіли в "Укрзалізниці".

Українська залізнична мережа є однією з найрозгалуженіших в Європі, має понад 20 тис. км колії, з яких 45% електрифіковано. Генератори будуть встановлені на ключових станціях основних маршрутів руху пасажирських і вантажних потягів.

Уряд США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надав сто генераторів державному залізничному перевізнику "Укрзалізниця", які є частиною понад 3300 наданих Україні генераторів з початку повномасштабної війни Росії проти України. Ці генератори посилять енергетичну стійкість Укрзалізниці шляхом резервування електропостачання для понад 100 тис. споживачів і сприяння безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України, – розповіла посол США в Україні Бріджіт Брінк.
Генератори допоможуть підтримати роботу критичних об’єктів інфраструктури в Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Київській і Львівській областях.

Ця зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Не лише забезпечувати безперебійну роботу УЗ, але й виконувати соціальну функцію для наших людей. Незважаючи на постійні обстріли, не було скасовано жодного поїзда, наші вокзали стали справжніми "Фортецями незламності", де завжди були світло й тепло. Величезну допомогу ми отримали та продовжуємо отримувати від наших партнерів, - зауважив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з 15 травня з Одеси до Вінниці відправлятиметься поїзд №802. У зворотному напрямку він поїде наступного дня.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися