Депутати на Одещині закликали Парламент заборонити діяльність УПЦ московського патріархату

Звернення підтримали 13 з 14 присутніх на сесії обранців

Депутати Знам'янської сільської ради Березівського району Одеської області ухвалили звернення до Верховної Ради України та державних органів щодо недопустимості подальшого існування та діяльності філій російської православної церкви в Україні (також відомої як Українська православна церква московського патріархату). 

Відповідне звернення на своїй сторінці оприлюднила депутатка Оксана Павелко.

Вона зазначила, що звернення підтримали 13 з 14 присутніх на сесії обранців. Депутати настоюють на забороні діяльності філій церкви на українській землі, називаючи їх "форпостом держави-агресора" і звинувачуючи у відкритому антидержавному та антиукраїнському ставленні.

У своєму заклику до Верховної Ради України, депутати вимагають прийняття закону, що заборонить діяльність російської православної церкви в Україні. Крім того, вони вимагають розірвати угоди оренди та користування землею, які були укладені з цими релігійними організаціями на території Знам'янської громади, зокрема в Одеській області. Ці вимоги свідчать про рішучу боротьбу проти присутності російської церкви на українській землі та намір посилити суверенітет України.

Зазначимо, під час минулої сесії депутати Одеської обласної ради відмовилися включати в порядок денний звернення до президента, парламенту, уряду і Ради національної безпеки та оборони про заборону діяльності російської православної церкви на території України.

"Коментарі" писали, що влучання російської ракети 21 березня завдало шкоди будівлі Свято-Іверського чоловічого монастиря Московського патріархату на понад 10 мільйонів гривень.




Джерело: pfbid02yAtWcMoD66m42sW3iSu8qAut2PPLzihC5bmRJRQt2MsGL88iregGfhpncWfChzynl


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися