На Одещині нагородили героїв оборони України Президентськими відзнаками

Герой отримав нагороду посмертно

В Одесі відзначили заслуги героїв, які стояли на захисті України. Відзнака Президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України була посмертно вручена Володимиру Калмику, учителю фізичного виховання Біляївського ліцею № 1, з Одеського району. 


Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА.


Мужність та героїзм Володимира проявилися у боях за визволення Херсонщини, а працював він у ліцеї протягом понад 20 років.


Крім того, численні одеські підприємці-благодійники також були нагороджені Президентською відзнакою "За оборону України" за їхню потужну систематичну допомогу Збройним силам України та волонтерам. Серед отримувачів відзнаки були активні учасники волонтерських центрів закладів освіти Одеського регіону, які забезпечували військові частини та медичні заклади харчовими продуктами. Вони також організували доставлення питної води до міста Миколаїв та виготовлення окопних свічок, балаклав і прапорів для фронтів Херсонського та Донецького напрямків.

наг.JPG

Також серед нагороджених, учасники забезпечення безперебійної роботи та організації захисту акваторій морських портів та сприяння реалізації заходів "Зернової ініціативи". Відзнаку отримали перевізники та водіїв, які забезпечують організацію доставлення гуманітарної допомоги, продовольства у деокуповані населені пункти та евакуацію населення із зон ведення бойових дій, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині відбулось перше нагородження відзнакою Президента  "За оборону України". За виконання завдань із забезпечення оборони України, нагородили 25 учасників аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків ракетних обстрілів та забезпечення надійного енергопостачання споживачів області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися