Одеських школярів навчать грати у більярд

В одеському інтернаті для слабочуючих дітей відкрили перший в Україні шкільний зал для гри в більярд. На кошти Асоціації більярдного спорту провели ремонт та встановили професійне більярдне обладнання

Асоціація більярдного спорту на благодійній основі відкрила в одеській школі-інтернаті для слабочуючих дітей №97 перший в Україні клас для гри в більярд. Про це повідомляється на офіційній сторінці Асоціації більярдного спорту в Facebook.

Це перший проект в рамках "Програми розвитку дитячого і юнацького більярдного спорту в Одесі", яка почала діяти в 2019 році. Згідно даній програмі в шкільному залі на кошти Асоціації більярдного спорту провели ремонт та встановили професійне більярдне обладнання.

Як розповів президент Асоціації більярдного спорту Батир Аннаєв, в першу чергу, це соціальний проект.

"Зараз в нашій країні стан дитячого більярду з дисципліни піраміда залишає бажати кращого. Ми хочемо, щоб у основі розвитку більярдного спорту України була закладена система виховання талановитих молодих гравців. Впевнений, що благодійні турніри і відкриття більярдних залів у школах стануть першим етапом цього процесу", – сказав він.

Відзначимо, що в найближчі кілька років при повному фінансуванні Асоціації більярдного спорту подібні зали планують обладнати і в інших школах Одеси.

Додамо, що з 29 листопада по 2 грудня в Одесі пройде щорічний відкритий турнір Кубок Асоціації більярдного спорту, який збере найсильніших гравців України.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", українка виграла чемпіонат світу з більярдного спорту.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися