В порт Одеси зайшов французький військовий корабель

Корабель пробуде в Одесі кілька днів

Вранці в одеський порт зайшов французький військовий корвет Commandant Biro F796. Про це повідомили в пресслужбі адміністрації Одеського морського порту.

Корабель пришвартувався біля 16 причалу, тож на нього можуть подивитися усі бажаючі. Корвет буде знаходитися в порту до 1 грудня.

picture

Автор фото: Думська

"Корвет Commandant Biro F796 знаходиться в Чорному морі з 22 листопада і за цей час відвідав порт Батумі в рамках військового співробітництва між Грузією та НАТО. Це 28-й візит корабля ВМС нечорноморських країн НАТО в Чорне море в 2019 році", - повідомляють в пресслужбі адміністрації Одеського морського порту.

Корвет CommandantBirot був прийнятий на бойове чергування ВМС Франції в 1984 році. Він названий на честь Роджера Біро, командира корвета сил Вільної Франції "Мімоза", який був потоплений німецьким підводним човном у ніч з 8 на 9 червня 1942.

Судно постійно базується на французькій військово-морській базі в Тулоні. Основні завдання корвета - це підтримка стратегічних підводних сил, розвідка і спостереження за морськими пересуваннями.

Як повідомляє одеський сайт "Думська", представники французьких ВМС вже не вперше заходять в одеський порт. Перший захід в порт Одеси стався наприкінці березня 2015 року. Тоді це був фрегат "Ла Файетт" F710. Два роки тому, приблизно в цей же період, в гостях у Одеси був фрегат "Гепратт" F714, а в березні цього року - тральщик "Каприкорн" М653. Також цим літом у водах Чорного моря був розвідувальний корабель "Дюпюї де Брухт".

Раніше інформаційний портал "Коментарі" писав про те, що перший патрульний корабель Україна отримає в 2021 році.
Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися