Новий літній розклад руху потягів з Одещини

Задля комфорту українців, Укрзалізниця змінила графік маршрутів потягів на літній період

Укрзалізниця переходить на “літній час”. З 10 червня розпочинає діяти новий графік руху потягів з Одеси. Про це повідомили у прес-службі компанії. 


"У графіку передбачено два нові рейси: поїзд №40/39 Запоріжжя - Солотвино, що зупинятиметься в 7 областях України та з'єднає Запоріжжя і Дніпро з курортами Львівщини та Закарпаття - від Славська до Берегова, і поїзд №148/147 Київ - Одеса, що курсуватиме через Черкаси", - ідеться в повідомленні.


Потяг №105/106 Одеса - Київ - Одеса, як завжди, курсуватиме через станцію Суми, аби українці з півночі мали змогу діставатися курортних міст прямим рейсом. Маршрут поїзда №53/54 Одеса - Дніпро - Одеса подовжили. З червня потяг курсуватиме також і до Запоріжжя. 

Такими змінами керівництво Укрзалізниці прагне об'єднати ще більше міст задля зручності українців. 


Зазначимо, на початку травня, Укрзалізниця також змінила рух маршрутів електричок, що курсують Одещиною. 


Крім нового графіку руху, Укрзалізниця анонсувала створення “жіночих купе”. Дата запровадження ноу-хау поки невідома, втім керівництво закладу впевнено, що світовий досвід доводить, що “це не панацея, а лише тимчасовий спосіб для вирішення проблем”. Зазначимо, таке рішення прийняли задля безпеки жінок під час поїздок. Вартість квитків не відрізнятиметься від звичайної і придбати їх можна буде в касах вокзалу чи на онлайн платформах. Експеримент від Укрзалізниці протестують у найближчий час. 

Нагадаємо, що напередодні на сайті президента була оприлюднена петиція щодо створення в Україні жіночих купе. Наразі вона набрала 23 тисячі голосів із 25 необхідних. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися